Чистотата на печката е болезнена тема за почти всяка домакиня. При всяка подготовка

...
Чистотата на печката е болезнена тема за почти всяка домакиня. При всяка подготовка
Коментари Харесай

След като разберете защо съм покрила печката с кърпа ще направите и вие същото

Чистотата на печката е мъчителна тематика за съвсем всяка стопанка. При всяка подготовка на храната става все по-трудно да се почисти старата мръсотия. Освен това, за такава скъпа техника, се нуждаете от вярната грижа, пише lekuvai.bg.



Искаме да ви кажем колко бързо и елементарно можете да почиствате всяка плоча, без да употребявате скъпи почистващи препарати и безмилостни железни гъби.

 Надяваме се, че тази селекция от пет чудесни метода на разчистване на плота ще ви бъде доста потребна.



Как да почистите печката от нечистотия

оцет

 Как да почистите печката от нечистотия

С помощта на пръскало, нанесете оцет върху повърхността на плота и оставете за 20 минути. След това деликатно изплакнете с влажна гъба. Ако би трябвало да почистите доста мръсна плоча, поръсете повърхността със сода и я напръскайте с оцет. Оставете почистващата примес за 15-30 минути и деликатно я отстранете с хартиена забрадка или влажна гъба.

С забрадка

Поръсете повърхността на печката със сода за самун, вземете една хавлия напоена с топла сапунена вода и я изстискайте добре. Покрийте плочата с мократа кърпа и я оставете за 15 минути. Почистете печката от нечистотия с влажна гъба.

 

Растително масло



Оказва се, че растителното масло изцяло се оправя с мръсотията, която остава на печката след готвене. Навлажнете хартиена кърпа със зехтин или слънчогледово олио и избършете замърсените елементи. За премахването на останалите мазнини от печката ще помогне обичайната влажна гъба и миялен препарат.

 

Сода и кислородна вода



Разбърквайте 1 лъжичка сода в 250мл кислородна вода. Равномерно разпределете получената маса върху нечистата повърхнина на плочата и оставете за 15 минути. След това избършете с влажна гъба или хартиена забрадка.

 

Лимон със сол



Поръсете замърсяването с лимонов сок и поръсете със сол. Оставете за 5-10 минути и по-късно забършете плочата благодарение на влажна гъба.

За да защитите кожата на ръцете от увреждане, раздразнение и алергични реакции, предлагаме да употребявате гумени ръкавици. С помощта на тези способи вашата печка постоянно ще свети от чистота. Споделете тази потребна информация с вашите другари!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР